0
rosia armenia tourkia 
Περικυκλώνει ο Πούτιν τον Ερντογάν: 7.000 κομάντος και μηχανοκίνητες μονάδες στα σύνορα Αρμενίας-Τουρκίας
Στενεύει ο κλοιός γύρω από τον Ερντογάν καθώς ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή να αναπτυχθούν περίπου 7.000 Ρώσοι στρατιώτες, μηχανοκίνητες μονάδες και αντιαεροπορικά στα σύνορα της Αρμενίας με την Τουρκία.
Επί της ουσίας πρόκειται για κίνηση ματ και παράλληλη επίδειξη δύναμης από τον Ρώσο Πρόεδρο για την κλιμακούμενη ένταση μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας μετά την την τουρκική προκλητικότητα σε όλες τις εκφάνσεις της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αναπτύξει πάνοπλες μονάδες συνεπικουρουμενες από επίλεκτα πεζοπόρα τμήματα, άρματα μάχης και αντιαεροπορικά. Μετά από αυτή την εξέλιξη και την ανάπτυξη των S-400 στο συριακό έδαφος, πριν από μερικές ημέρες, η «αρκούδα» επιχειρεί να «περικυκλώσει» την Τουρκία μέσα στο ίδιο της το σπίτι.


Ρώσοι στρατιώτες επιστρατεύονται κοντά στα σύνορα της Αρμενίας με την Τουρκία κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης του Γερεβάν.

Η αρμενική κυβέρνηση φέρεται να ζήτησε από τη Ρωσία να αναπτύξει τα στρατεύματά της κοντά στα σύνορα με την Τουρκία φοβούμενη ένοπλη επίθεση στη χώρα της.
Πάντως, κορβέτα του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και ένα σκάφος της ακτοφυλακής ανάγκασαν ένα εμπορικό πλοίο που έφερε τουρκική σημαία να αλλάξει πορεία αφού παρεμβλήθηκε στην πορεία σκαφών μιας κριμαϊκής ενεργειακής εταιρίας που ρυμουλκούσαν γεωτρύπανα. Λίγες ώρες μετά το επεισόδιο στο Αιγαίο μεταξύ τουρικού αλιευτικού και ρωσικού καταδρομικού.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top