0


Μόσχα περιμένει μια συγγνώμη από την Άγκυρα και την αποζημίωση

Μόσχα  Στις 14 Δεκέμβρίου. INTERFAX RU – Οι ρωσικές αρχές προέβαλαν τρεις προϋποθέσεις για να ξεπεραστεί η κρίση στις σχέσεις τους  με την Τουρκία μετά το συμβάν με το Su – 24, δήλωσε  ο Ρώσος Πρεσβευτής Αντρέι Karlov στη χώρα.


Σε μια συνέντευξη με τον Charles Cumhuriyet σημείωσε ότι η πρώτη προϋπόθεση είναι μια συγγνώμη από τις τουρκικές αρχές για το περιστατικό με το ρωσικό  βομβαρδιστικό Su - 24 που  κατέρριψε ένα τουρκικό μαχητικό στις 24 Νοεμβρίου. Η δεύτερη προϋπόθεση -  είναι να βρει  τους ενόχους και να  τους φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης.
Η τρίτη – είναι  η καταβολή  αποζημίωσης από την Τουρκία στην Ρωσία για τις ζημίες ως αποτέλεσμα της τραγωδίας.

"Εάν οι προσδοκίες μας δεν εκπληρωθούν, περαιτέρω δηλώσεις της Τουρκίας δεν θα είναι σε θέση να διορθώσουν την κατάσταση", - είπε ο πρέσβης.



Παρά το γεγονός ότι η Τουρκία εξέφρασε ότι είναι υπέρ του διαλόγου, επίσης, κάνει δηλώσεις, που δεν ταιριάζουν σε μια παρόμοια προσέγγιση", - δήλωσε ο Karlov.

Μιλώντας για το θάνατο ενός από τους πιλότους του Su - 24, ο Ρώσος διπλωμάτης δήλωσε ότι για αυτόν ευθύνεται ένας πολίτης της Τουρκίας ο  Çelik Alpaslan.

 Ο "Al′paslan Celik πυροβόλησε τον  πιλότος μας. Εμφανίστηκε μπροστά στις  κάμερες και προέβη σε δηλώσεις, έδειξε επίσης και ένα  μέρος από το αλεξίπτωτο. Εύκολα τα είπε  στα τουρκικά, "δήλωσε ο Karlov.

Πρώτα από όλα χρειάζεται  μια συγγνώμη και η αποζημίωση, όπως αναφέρεται από τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

" Μέχρι τώρα, δεν είχαμε ακούσει καμιά κατανοητή απολογία από  ανώτατο στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο στην Τουρκία, δεν υπάρχουν προτάσεις για την αποκατάσταση και αποζημίωση και υποσχέσεις ότι θα  τιμωρηθούν οι δράστες που  διέπραξαν τα  εγκλήματα  », - δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος λίγες ημέρες μετά τη συντριβή του Su – 24.

Ωστόσο, η Άγκυρα έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι ούτε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, ούτε ο πρόεδρος ούτε άλλοι αξιωματούχοι δεν θα ζητήσουν  συγγνώμη για την κατάρριψη του  αεροσκάφους.. 

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top