0
russia-cartoon_3127412b 

Αποκλειστικό : Λιντσαρίσματα σε χρηματιστηριακά γραφεία στη Ρωσία – Οι λεφτάδες χάνουν δις δολάρια
Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός
Η είδηση που θα σας μεταφέρω είναι απαγορευμένη στη Ρωσία. Όλοι το ξέρουν, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει ντερεκτίβα σιωπής! Και αυτό γιατί η οικονομική κατάσταση στη φίλη και ομόθρησκη χώρα έχει δεχτεί ισχυρά πλήγματα το τελευταίο διάστημα, τόσο από το εμπάργκο, αλλά κυρίως από την πτώση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου διεθνώς, ενώ σίγουρα παίζουν το δικό τους αρνητικό ρόλο οι πολεμικοί τακτικισμοί του Κρεμλίνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες των Κατοχικών Νέων, αμέσως μετά την επιβολή των εμπάργκο από την Ε.Ε. και τις χώρες δορυφόρους των ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Πούτιν επέβαλε ένα ιδιόμορφο κάπιταλ κοντρόλ. Ουσιαστικά απαγόρευσε παντελώς τις συναλλαγές με ξένο νόμισμα, τόσο εντός, όσο και εκτός χώρας. Επέβαλε δλδ την αποκλειστική χρήση του εθνικού νομίσματος (το ρούβλι) σε όλες τις συναλλαγές.
Αυτό όπως είναι φυσικό δημιούργησε προβλήματα στην ρωσική άρχουσα και κραταιά τάξη, αυτή που τόσα χρόνια διέβλεπε τις επεκτατικές τάσεις του Προέδρου Πούτιν και αποθήκευε τα ωραία της χρήματα σε διάφορα ξένα νομίσματα, με πρώτο και κύριο το αμερικανικό δολάριο.
Τότε όμως στη Ρωσία λειτούργησε και ο νόμος της Μαφίας, η οποία βρήκε τα κατάλληλα παράθυρα προκειμένου να μπορέσουν οι λεφτάδες να «επενδύσουν» τα χρήματα τους στο εξωτερικό και ο τρόπος αυτός λέγεται διεθνές χρηματιστηριακές αξίες, δλδ τα ξένα χρηματιστήρια – funds  όπως τα ξέρουμε εδώ! Δηλαδή οι Ρώσοι επιχειρηματίες πλέον εμφανιζόταν σαν διεθνής επενδυτές και μπορούσαν με αυτόν τον τρόπο να διακινούν ελεύθερα το χρήμα του, μέσω των χρηματιστηριακών συναλλαγών.


Όλα καλά μέχρι που ήρθε ο αγαπημένος μας Σεπτέμβρης.

Όσοι παρακολουθείτε πιστά τα Κατοχικά Νέα θα είδατε ότι τον μήνα αυτόν αναδείξαμε έντονα το θέμα της τραγικής πτώσεις των χρηματιστηρίων. Συνολικά «χάθηκαν» περίπου 17 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περίπου 10 ημέρες!
Σήμερα μαθαίνουμε μέσα από ρωσική πηγή ότι πολύ μεγάλο μέρος των χρημάτων αυτών ήταν από αυτά που «επένδυαν» οι Ρώσοι επιχειρηματίες, οι οποίοι μαζί με τους Κινέζους είδαν τα ωραία τους λεφτά να τίθενται βορρά στα αρπακτικά της Δύσης (Σόρρος και λοιποί).
Αποτέλεσμα : Οι Ρώσοι λεφτάδες βγήκαν από αυτή την χρηματιστηριακή κρίση όχι απλά πληγωμένοι αλλά ακρωτηριασμένοι και γι΄αυτό τις τελευταίες ώρες, μετά και τις νέες πιέσεις που δέχονται τα χρηματιστήρια – και που προσπαθούν πάλι οι κυβερνήσεις να τις κρύψουν ρίχνοντας δις δολάρια δημοσίου χρήματος – ουσιαστικά οδηγεί τους Ρώσους σε ΟΛΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!
Τις τελευταίες ώρες λοιπόν τα προαναφερόμενα «γραφεία» – «σύμβουλοι επενδύσεων» στη Ρωσία έχουν κυριολεκτικά κατακλυσθεί από τους Ρώσους επιχειρηματίες και τους μπράβους τους και το όλο θέμα μυρίζει μπαρούτι. Οι απειλές για λιντζαρίσματα και ενημέρωση του Πούτιν που θα τους τιμωρήσει, παίρνουν και δίνουν…
Φυσικά η Ρωσία έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να αποσιωπήσει δια της απαξίωσης ενασχόλησης το όλο θέμα, όμως όπως λένε οι πληροφορίες μας είναι πλέον θέμα χρόνου να ξεσπάσει μεγάλο εσωτερικό πρόβλημα – ντόμινο αντιδράσεων, αφού τα χρήματα που έχουν χαθεί από τη ρωσική οικονομία μετριούνται σε δις…
Εν αναμονή εξελίξεων..
ΥΓ 1 : Θεωρώ περιττό να σας επισημάνω πόσο σημαντική είναι η είδηση. Και που οδηγεί… σε επιτάχυνση!
https://www.facebook.com/zaxarias.mytilinios

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top