0
«Ο ΕΝΦΙΑ είναι ο φόρος-σύμβολο της κοινωνικής αδικίας που διατρέχει το σύνολο της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Σαμαρά. Είναι φόρος υπερ των εχόντων, 
διότι δεν αθροίζει την αξία όλων των ακινήτων που διαθέτουν και δεν φορολογεί αυτήν την αξία με προοδευτική φορολογική κλίμακα και αφορολόγητο όριο. 
Είναι φόρος σε βάρος των φτωχών και των οικογενειών με παιδιά και χαμηλά εισοδήματα, με μόνη περιουσία την κύρια κατοικία τους.» διαμηνύουν από το περιβάλλον του νέου Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα για να προσθέσουν με νόημα: «Ο ΕΝΦΙΑ, λοιπόν, δεν μπορεί να διορθωθεί, δεν μπορεί να βελτιωθεί – μπορεί μόνον να καταργηθεί»
 
Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες η νέα κυβέρνηση πρόκειται να καταργήσει άμεσα τον νόμο για τον ΕΝΦΙΑ και να δημιουργήσει ένα νέο φόρο που θα αφορά όμως μόνο την μεγάλη ακίνητη περιουσία.
 Στις προθέσεις της νέας κυβέρνησης είναι να μην υπάρχει φορολόγηση κανενός πάνω σε πλασματικές αξίες & έτσι θα υπάρξει και αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών κατά τουλάχιστον 30% . Ο νέος φόρος δεν θα αφορά σε καμία περίπτωση την πρώτη κατοικία η οποία θα είναι αφορολόγητη, αλλά ούτε και την μικρομεσαία ιδιοκτησία παρά μόνο ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας και για τους οποίους θα υπάρξει κλιμακωτή φορολόγηση με υψηλό αφορολόγητο όριο. 
Η εισαγωγή του ΦΜΑΠ εντάσσεται στην προοδευτική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, η οποία θα αποκαταστήσει τη συνταγματική αρχή της επιβάρυνσης ανάλογα με τη φοροδοτική ικανότητα του καθένα και θα περιορίσει σημαντικά τη φοροαποφυγή και τη φοροδιαφυγή. 

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top