0

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiORHxM_2mxC9JZwCOaz7t_M4dVBImAczuPZLil6YCBL2ANIoa09Ga1CWFowMiLMrUH82WLnwN8Ojjv6BwxJJtP9tSZcnvpDcQR4-Xgi7sjrTZbuukeSnT2YN_Wm0oEz_t1bO_vhBEAUKfA/s1600/jesus_3.jpg

Σαν σήμερα Μπήκε στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι και Του γέμισαν τον δρόμο με δάφνες- Βάγια.


Ο ίδιος ο Ιησούς μιλούσε πάντα με παραβολές στους μαθητές του και στον κόσμο, για να μπορέσει μέσα από την εικόνα της παραβολής να δώσει στους ανθρώπους τον τρόπο να βλέπουν τα πράγματα. Ήξερε δε, ότι μέσα από την κάθε παραβολή ο κάθε άνθρωπος θα φτάσει να δει αυτό που έπρεπε να δει, το Φως της Αγάπης και της δύναμη της Πίστης.
Η Αγάπη για κάθε άνθρωπο είναι η θεραπεία του ενώ η Πίστη είναι η ισχυρότερη ασπίδα που θα τον κρατήσει σε αρμονία και ισορροπία. Όσο πιο μεγάλη είναι η Πίστη τόσο μεγαλύτερη ασφάλεια νιώθουμε. Αυτό δεν είναι για όλους μας το ζητούμενο ? Η Ασφάλεια που θέλουμε να νιώθουμε αλλά και η υγεία ?
 Όλα αυτά όταν ακολουθήσουμε το Φως του Θεού καβαλήσουμε το δικό μας γαϊδουράκι= εγωισμό, τότε θα μπούμε στα δικά μας Ιεροσόλυμα που δεν είναι άλλο από τον Ιερό χώρο που έχει το σώμα μας στο κατάλυμα της ψυχής μας, την καρδιά μας. Ενώ η δάφνη ως φυτό, που είναι γνωστή από τα χρόνια του Ομήρου έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες, διαβάστε περισσότερα για τη δάφνη εδώ.



Οπότε η σημερινή μέρα, μας παροτρύνει όλους να δαμάσουμε το εγώ μας και να οδηγηθούμε ως Θεοί Εστέ στα δικά μας Ιεροσόλυμα με δάφνες θεραπείας !!! Είναι η μέρα για όλους μας παράλληλα μία παραβολή και μία διδασκαλία για να βρούμε κι εμείς τον τρόπο να αποκτήσουμε την αρμονία αλλά και να βρούμε τον πραγματικό μας ρόλο ως Παιδιά Του. 




Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top